PÁLYÁZATÍRÁS

A pályázatírás és -megvalósítás cégünk fő profiljaként említhető. A pályázatíró cégek többségével ellentétben a benyújtás után is segítünk, a pályázatokkal kapcsolatos összes részfeladat lebonyolításában ki tudjuk szolgálni ügyfeleinket, úgymint:

Szakembereink több éves tapasztalattal rendelkeznek az alábbi pályázati területeken: eszközbeszerzés, képzés, építés, nonprofit szervezetek és iskolák projektjei. Referenciáink és ügyfélközpontú hozzáállásunk megbízható, stabil céggé tett minket az elmúlt évek során, ezáltal kiemelkedhettünk az átlagos pályázatíró cégek tengeréből.

A legkifizetődőbb beruházási mód

Mielőtt bármilyen beruházáshoz fogna, mérlegelnie kell, hogy milyen finanszírozási módot válasszon. A saját források átcsoportosítása sok esetben szóba sem kerülhet, hiszen a kis- és közepes vállalkozásoknak, sőt gyakran a nagyobb cégeknek sem áll rendelkezésére a szükséges tőke. Ennek hiányában felmerülhet a különféle hitelek, amelyek azonban gyakran csak kedvezőtlen feltételek mellett igényelhetők. Létezik azonban egy harmadik megoldás, amely pályázatíró cégek bevonásával különösen vonzó lehet.

A pályázatok kiváló alternatívát jelentenek a beruházások finanszírozására. A vissza nem térítendő támogatások felpörgethetik a céget, és már néhány éven belül a bevétel nagyarányú növekedéséhez vezethetnek. Az egyes pályázatokat különböző önerőszükséglettel írják ki, találni köztük olyanokat is, amelyek 100%-ban támogatottak, és egyáltalán nem igényelnek saját tőkét.

Hogy segítséget nyújtsanak a vállalkozások fejlődéséhez, az elmúlt években sorra jöttek létre a pályázatíró cégek. Mi azonban nem értük be azzal, hogy csak a pályázatok megírásának feladatát vállaljuk át. Annak érdekében, hogy Ön a megvalósítás során is cégére koncentrálhasson a pályázati adminisztráció helyett, teljes körű szolgáltatást nyújtunk, amely magában foglalja a szakszerű projektmenedzsmentet, a kötelező nyilvánosság biztosítását, és a projekthez kapcsolódó rendezvényszervezést.

Pályázat fejlesztésekhez

Számtalan intézmény és gazdasági szervezet számára a pályázati források jelentik az egyetlen esélyt a fejlesztésre. A gazdasági válság még mindig érezteti hatását, emiatt a vállalkozások többségének a pályázatok jelentik az egyedüli módot beruházásaik finanszírozására. A verseny szoros, a lehetőségek pedig korlátozottak.

Pályázatíró cégek segítsége nélkül könnyen megeshet, hogy egy egyébként jó alapokkal és elképzelésekkel rendelkező cég elesik az akár több tíz- vagy százmilliós pályázati összegtől. Ennek leggyakoribb oka a felkészületlenség, illetve a pályázati dokumentáció helytelen összeállítása.

Szakembereink kiismerik magukat a pályázati rendszerek néha útvesztőhöz hasonlító világában. Többéves tapasztalatuknak köszönhetően pontosan tisztában vannak vele, hogy mik azok a buktatók, amelyek elkerülésével növelhetők a siker esélyei, és az Ön szervezete is értékes forrásokhoz juthat.

Mivel foglalkoznak a pályázatíró cégek?

Akik még nem írtak pályázatot, gyakran nem is sejtik, hogy pontosan mi is tartozik ebbe a feladatkörbe. Sokak szerint a pályázatírás kimerül a formai követelmények pontos betartásában. Valóban nagyon fontos eleget tenni ezeknek a kritériumoknak, de önmagában ez még nem elegendő az eredményességhez.

A siker legtöbbször a megfelelő pályázat kiválasztásával kezdődik. A hozzánk hasonló, kellő hozzáértéssel bíró pályázatíró cégek tudják, hogy melyek azok a kiírások, amelyek esetében a vállalat vagy intézmény szinte biztosan pozitív elbírálásban részesülhet. A pályázatfigyelés ezért bír számunkra kiemelt fontossággal. Ráadásul így partnereink naprakészek lehetnek, és nem maradnak le a támogatásokról.

Az előnyös, sikerrel kecsegtető kiírás kiválasztása után kezdődik a pályázati anyag összeállítása. Ez már egy önmagában is kifejezetten összetett feladat, amely komoly odafigyelést, precizitást és nem utolsósorban felkészültséget igényel. Alaposan át kell nézni a tender szövegét, a lehetőségeket egyeztetni kell a pályázó vállalkozás vagy intézmény vezetőivel. Tudjuk, hogy egy szervezet életében mennyire fontos lehet egy-egy pályázat, ezért különösen nagy figyelmet fordítunk az együttműködésre és partnereink folyamatos tájékoztatására.

Léteznek pályázatíró cégek, amelyek az elkészített dokumentáció benyújtásával vagy a támogatási szerződés aláírásával befejezettnek tekintik a munkát. Mi többet nyújtunk náluk, és a támogatási szerződés megkötése után is ügyfeleink segítségére vagyunk. Nyomon követjük a megvalósítást egészen a projekt végéig, közben rendszeresen jelentéseket készítünk, részt veszünk az esetleges ellenőrzéseken.

Miben segíthetnek még a pályázatíró cégek?

Megnyerni a pályázatot, és megkötni a támogatási szerződést csak a kezdet. A támogatást le is kell hívni, amihez pontosan elkészített pénzügyi elszámolás szükséges. A hiányos elszámolás jelentősen lassíthatja a kifizetést, akár hónapokat vagy egy teljes évet is várni kell az elnyert összegre, amit a cégek többsége csak nehezen képes átvészelni.

Temérdek elszámolást készítettünk, és rengeteg kifizetési kérelmet nyújtottunk már be, így nagy tapasztalatunk van ezen a téren. Ha minket választ, időben pénzéhez jut, nem kell fölöslegesen hónapokat várnia az elnyert támogatásra, amivel súlyos terhet kerül le a pályázó szervezet válláról.

Mi különböztet meg minket a pályázatíró cégek többségétől?

Komplex szolgáltatást nyújtunk, amely nem merül ki a pályázat megírásában és benyújtásában. Végigvezetjük a megvalósításon, segítségére leszünk az ellenőrzések során, és közben folyamatosan tájékoztatjuk a fejleményekről. Ügyfélközpontú cégként működünk: legalább annyira fontosnak tartjuk partnereink elégedettségét és sikerét, mint a sajátunkat. Hiszünk abban, hogy a pályázatíró cégek feladata a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló forrásokból, és ezzel szolgálni a pályázókat, rajtuk keresztül pedig az egész gazdaságot.